Gary  Rhodes

Halibut na parze z pikantnym sosem


Przepis z programu Gary Rhodes w zjednoczonym królestwie smaku (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Halibut na parze z pikantnym sosem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z halibuta

bez skóry (po ok. 200 g)

700 g szpinaku

15 g masła

sól i pieprz

3 – 4 łyżki jogurtu miętowego

masło

 

 

Przygotowanie:


Zawiązać w kawałku gazy składniki bouquet garni i wrzucić do rondla. Szalotki obrać i drobno posiekać. Dodać do rondla wszystkie składniki sosu z wyjątkiem pomidorów i kolendry. Postawić na małym gazie i doprowadzić do wrzenia. Gotować 6 – 8 minut, zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Usunąć gazę z przyprawami. W tej postaci sos można przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Podawać na ciepło. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, odpestkować i pokroić w kostkę 0,5 cm. Dodać wraz z natką kolendry do ciepłego sosu i wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.