Janella  Purcell

Gumbo z owocami morza


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Gumbo z owocami morza
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg pokrojonej okry

2 łyżki mąki orkiszowej

2 łyżki oliwy

¼ filiżanki oliwy

1 posiekana cebula

½ filiżanki pokrojonego selera

½ filiżanki pokrojonej zielonej papryki

filiżanka mięsa z krewetek

łyżka rozgniecionego czosnku

puszka pomidorów

½ filiżanki natki pietruszki

2 liście laurowe

½ filiżanki drobno pokrojonej dymki

½ kg oczyszczonych krewetek

½ kg mięsa krabowego

2 litry bulionu rybnego

sól morska

pieprz

tabasco albo pieprz kajeński

 

 

Przygotowanie:


Smażyć okrę przez 15 minut na kilku łyżkach oliwy.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki z solą i pieprzem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Risotto z krewetkami i marchewnikiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Małże z chili, trawą cytrynową i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Ostrygi Ivana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kalmary z pomidorami i czarnymi oliwkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omułki z grilla a la Cape Malay
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.