Iwona  Zasuwa

Gulasz z sezonowych warzyw


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci

odsłon: 8037

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 cebula

2 papryki

1 bakłażan

½ małej dyni Hokkaido

2 nieduże cukinie

½ kg pomidorów lub 2 szklanki przecieru pomidorowego

łyżeczka kurkumy

kawałek świeżego imbiru

2 ząbki czosnku

masło klarowane

sól do smaku

Przygotowanie:

Rozpuść masło klarowane w garnku, dodaj kurkumę i posiekany imbir. Dołóż cebulę i czosnek, a następnie, pokrojone w kostkę: bakłażana, cukinię, dynię, paprykę i pomidory. Podlej wodą. Uduś całość tak jak lubisz - do miękkości lub na półtwardo. Dopraw do smaku. Podawaj z dowolną kaszą np. z pęczakiem lub gryką.

powrót

Podobne przepisy

Budyń daktylowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dobre dla dzieci, Desery wegańskie
Trufle
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.