Gulasz rybny

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Gulasz rybny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 koper włoski

grubo pokrojony

3 posiekane ząbki czosnku

1 posiekana cebula

2 marchewki pokrojone w kostkę

24 pomidorki czereśniowe

szklanka białego wina

1 l bulionu rybnego

szczypta szafranu

4 filety z dorsza

4 małe barweny

2 garści omułków

12 małych małży

8 krewetek tygrysich w skorupkach

łyżka likieru pastis

 

 

Przygotowanie:


Podsmaż na oliwie koper włoski, czosnek, cebulę i marchewkę. Dodaj rozgniecione pomidory. Gotuj kilka minut i wlej bulion rybny. Przypraw szafranem i dobrze wszystko wymieszaj. Dodaj ryby. Gotuj przez 5 minut i dodaj krewetki, omułki i małże. Po kolejnych 5 minutach, wlej łyżeczkę likieru Pastis. Jeszcze trzy minuty „na ogniu” i danie jest gotowe. Podawaj z kromką chleba.

powrót

Podobne przepisy

Sardynki z szarmulą w chrupiącej, pikantnej otoczce
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Placuszki rybne
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sum marynowany w soku z limonki z sałatką z roszponki i mango
Przepis z programu Szefowie kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Risotto z wędzonym łupaczem
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ryba po marokańsku
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska, Kuchnia koszerna
Dorsz ze śmietaną, porami i marchewką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.