Annabel  Langbein

Grzyby z patelni


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Grzyby z patelni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

500 g oczyszczonych grzybów dowolnego rodzaju

3 łyżki masła

2 posiekane ząbki czosnku

skórka starta z jednej cytryny

¼ łyżeczki sproszkowanej wędzonej papryki

sól i świeżo mielony pieprz

½ szklanki kwaśnej śmietany

łyżka soku z cytryny

trochę posiekanej natki pietruszki

kilka łyżek orzeszków piniowych



Do podania:

placki chlebowe Lahmacun z pastą do smarowania



Przygotowanie:

Masło rozpuścić na patelni, dodać czosnek i pokrojone grzyby. Zamieszać, aby grzyby obtoczyły się w maśle. Dusić kilka minut. Dodać skórkę z cytryny, wędzoną paprykę, sól, pieprz, śmietanę. Wymieszać, aby powstał sos. Zgasić ogień. Skropić sokiem z cytryny. Posypać natką i orzeszkami. Podawać z plackami chlebowymi posmarowanymi pastą.



© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Parathy z nadzieniem
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Gulasz warzywny
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
 Gnocchi z grzybami, żurawiną i ricottą
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Warzywna zupa z Genui
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekanka z mieszanki kasz i grzybów
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
Stir fry z groszku, grzybów i szpinaku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.