Janella  Purcell

Grzyby z czosnkiem


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Grzyby z czosnkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łyżka oliwy z oliwek

3 filety anchois

4 rozgniecione ząbki czosnku

filiżanka pokrojonych pieczarek

2 łyżki mleka sojowego

sól i pieprz

garść natki pietruszki i grubo posiekany tymianek

 

 

Przygotowanie:


Czosnek i anchois podsmażamy na oliwie. Dodajemy pieczarki i zioła. Smażymy, aż grzyby zmiękną. Wlewamy mleko sojowe i podgrzewamy całość przez 2 minuty. Przyprawiamy. Tuż przed podaniem posypujemy danie natkę pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Pan Bagnat – kanapka nicejska
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Pieczone frytki
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Jaja mimoza
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Omlet z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.