Agnieszka Kręglicka

Grzyby leśne pieczone


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Grzyby leśne pieczone
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 garście drobnych prawdziwków

podgrzybków

rydzów

kurek

Posypka

2-3 łyżki tartego parmezanu

1,5 łyżki tartej bułki

1 utarty ząbek czosnku

1 łyżka liści rozmarynu

1 posiekana łyżka natki pietruszki

sól, pieprz

oliwa extra vergine

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić i bardzo szybko opłukać. Wymieszać składniki posypki. Grzyby ułożyć jedną warstwą w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Większe sztuki przekroić. Całość posypać parmezanową posypką i polać oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec ok. 30 minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.