Delia  Smith

Grzanki


Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grzanki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kromki białego pieczywa bez skórki

łyżka tartego parmezanu

ząbek czosnku

łyzka oliwy

 

 

Przygotowanie:


2 kromki – około 5 dag – białego pieczywa bez skórki kroimy w małą kostkę, przekładamy do miski, posypujemy łyżką tartego parmezanu, dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i łyżkę dobrej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Mieszamy starannie, by chleb przesiąkł oliwą oraz aromatami sera i czosnku. Rozsypujemy równomiernie na blasze i wstawiamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza.

powrót

Podobne przepisy

Chlebek fougasse
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bułki serowe
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Chrupkie chlebki żytnie
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Precelki ziołowe z czarnym sezamem i masłem czosnkowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Bajgle
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia polska
Grzanki z górskiego chleba
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.