Grzanki z kremem serowym

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grzanki z kremem serowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6-8 kromek chleba tostowego

200g kremowego sera

50g ser gorgonzola

100 ml śmietany

szczypiorek

pęczek pietruszki

sól i pieprz

owoc granatu

 

 

Przygotowanie:


Z chleba tostowego wykrawamy wiele krążków i lekko podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Do miseczki wkładamy kremowy ser oraz pokrojony w kawałki ser gorgonzola (bez skórki), mieszamy drewnianą łyżką, dodajemy śmietanę, umytą i pokrojoną pietruszkę i szczypiorek, szczyptę soli
i pieprzu i dokładnie mieszamy składniki. Przekładamy krem do rękawa cukierniczego
(z końcówką w ząbki) i kładziemy rozetkę z kremu na każdej grzance. Układamy na paterze i dekorujemy ziarnkami owocu granatu, umieszczamy w lodówce do chwili serwowania.

powrót

Podobne przepisy

Opiekana dynia
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
(odc.02) szpinak z ciecierzycą
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Grzanki z musem z wędzonego pstrąga na sposób prowansalski
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Marynowane żółtko z lekkim fondue z parmezanu
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.