Grzanki z kremem serowym

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grzanki z kremem serowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6-8 kromek chleba tostowego

200g kremowego sera

50g ser gorgonzola

100 ml śmietany

szczypiorek

pęczek pietruszki

sól i pieprz

owoc granatu

 

 

Przygotowanie:


Z chleba tostowego wykrawamy wiele krążków i lekko podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Do miseczki wkładamy kremowy ser oraz pokrojony w kawałki ser gorgonzola (bez skórki), mieszamy drewnianą łyżką, dodajemy śmietanę, umytą i pokrojoną pietruszkę i szczypiorek, szczyptę soli
i pieprzu i dokładnie mieszamy składniki. Przekładamy krem do rękawa cukierniczego
(z końcówką w ząbki) i kładziemy rozetkę z kremu na każdej grzance. Układamy na paterze i dekorujemy ziarnkami owocu granatu, umieszczamy w lodówce do chwili serwowania.

powrót

Podobne przepisy

Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.02)pure z fasoli z sardelami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tartinki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczony ziemniak ze śledziem matias w cebuli
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Parówki z indyka w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.