Grzanka z pieczoną fasolą

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Grzanka z pieczoną fasolą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

puszka fasoli

filiżanka posiekanych pomidorów

łyżka koncentratu pomidorowego

łyżka musztardy dijońskiej

łyżka brązowego cukru

sól do smaku

2 grzanki z chleba orkiszowego na zakwasie

do przybrania - rukola skropiona sokiem z cytryny, oliwą i przyprawiona solą

Przygotowanie:

Fasolę i pomidory zagotować. Dodać musztardę i cukier. Przyprawić solą do smaku. Nałożyć na grzanki i posypać sałatką z rukoli.

powrót

Podobne przepisy

Smażony camembert
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU odc.5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Karczochy w sosie holenderskim
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.