Grzanka z pieczarkami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Grzanka z pieczarkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

półtorej filiżanki pieczarek pokrojonych w ćwiartki

łyżka oliwy

posiekany ząbek czosnku

pół filiżanki mleka sojowego

łyżeczka tymianku

łyżka koperku

łyżka bazylii

łyżka natki pietruszki

szczypta soli morskiej

2 kromki żytniego chleba

 

 

Przygotowanie:


Pieczarki i czosnek smażyć przez minutę na oliwie. Dolać mleko, dodać zioła i sól. Smażyć, aż grzyby zmiękną i wchłoną płyn. Na patelni albo w tosterze zrobić grzanki. Ułożyć je na talerzu i przykryć pieczarkami.

powrót

Podobne przepisy

Quesadilla z grillowanymi cebulkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kanapki z pieczarkami i szynką
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sakiewki z fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Smażone kwiaty dyni nadziewane krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.