Gruszki z czarną porzeczką

Gruszki z czarną porzeczką
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 4 twarde gruszki
  • 3 czerwone cebule
  • garść mrożonej czarnej porzeczki
  • likier porzeczkowy Creme de Cassis
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • cytryna
  • oliwa z oliwek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obrane gruszki obgotować w wodzie z cukrem i sokiem cytrynowym. Przeciąć wzdłuż na pół. Gałkarką do melona usunąć gniazdo nasienne, tworząc wgłębienie w każdej połówce. Cebulę pokroić w piórka i dobrze przesmażyć na oliwie, dodać sól i pieprz. Wlać likier porzeczkowy, gotować, aż całość zgęstnieje, dodać czarne porzeczki. Doprawić. Połówki gruszek faszerować nadzieniem z czarnej porzeczki. Można tuż przed podaniem zagrzać całość w piekarniku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA