Agnieszka Kręglicka

Gruszki z czarną porzeczką


Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Gruszki z czarną porzeczką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 twarde gruszki

3 czerwone cebule

garść mrożonej czarnej porzeczki

likier porzeczkowy Creme de Cassis

sól

pieprz

cukier

cytryna

oliwa z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Obrane gruszki obgotować w wodzie z cukrem i sokiem cytrynowym. Przeciąć wzdłuż na pół. Gałkarką do melona usunąć gniazdo nasienne, tworząc wgłębienie w każdej połówce. Cebulę pokroić w piórka i dobrze przesmażyć na oliwie, dodać sól i pieprz. Wlać likier porzeczkowy, gotować, aż całość zgęstnieje, dodać czarne porzeczki. Doprawić. Połówki gruszek faszerować nadzieniem z czarnej porzeczki. Można tuż przed podaniem zagrzać całość w piekarniku.

powrót

Podobne przepisy

Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kanapka dla chłopa
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.