Anna Olson

Gruszki w słodkiej zalewie


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Gruszki w słodkiej zalewie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szklanki gruszek

obranych i pokrojonych

1/3 szklanki złotych rodzynek kalifornijskich lub sułtanek

1/3 szklanki cukru

1 łyżeczka skórki otartej z cytryny

½ łyżeczki cynamonu

2 łyżki brandy lub sherry

Przygotowanie:


Na małym ogniu gotować wszystkie składniki przez 15 minut, aż gruszki staną się miękkie i przejrzyste. Podawać na ciepło lub schłodzone.

powrót

skomentuj przepis

Agnieszka21442

postów: 1

27.11.2011 20:46

CYTUJ

bardzo ciekawy przepis musze go sprobowac

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.