Anna Olson

Gruszki w słodkiej zalewie


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Gruszki w słodkiej zalewie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki gruszek

obranych i pokrojonych

1/3 szklanki złotych rodzynek kalifornijskich lub sułtanek

1/3 szklanki cukru

1 łyżeczka skórki otartej z cytryny

½ łyżeczki cynamonu

2 łyżki brandy lub sherry

 

 

Przygotowanie:


Na małym ogniu gotować wszystkie składniki przez 15 minut, aż gruszki staną się miękkie i przejrzyste. Podawać na ciepło lub schłodzone.

powrót

Podobne przepisy

Konfitura z żurawin
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Quesadilla z serem pleśniowym
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Papryka marynowana
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Ocet jabłkowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Powidła śliwkowe
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kiszone cytryny
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Agnieszka21442

postów: 1

27.11.2011 20:46

CYTUJ

bardzo ciekawy przepis musze go sprobowac

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.