Gruszki belle Helene

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Gruszki belle Helene
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gruszka

brzoskwinia

sos czekoladowy

liść laurowy

goździki

400 g cukru

pistacje

kardamon

bita śmietana

0,7 l czerwonego wina

50 ml octu winnego

 

 

Przygotowanie:


Gruszki obrać i przekroić na pół. Wyciąć gniazda nasienne. Gruszki gotować ok. 30 minut w czerwonym winie z dodatkiem cukru, octu winnego, liścia laurowego, kardamonu i goździków. Ostudzić. Podawać z pokrojonymi brzoskwiniami, bitą śmietaną, posypane zmielonymi pistacjami. Można dodać lody śmietankowe lub waniliowe.

powrót

Podobne przepisy

(odc.10)gruszki zapiekane ze słodkim pieczywem
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Naleśniki czekoladowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mrożone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczone jabłka w imbirowej sukni
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
Deser z mango i truskawek
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gruszki belle Helene
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.