Agnieszka Kręglicka

Gruszka z curry


Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Gruszka z curry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 twarde gruszki

1 mała cebula pokrojona w piórka

2-3 łyżki oleju z pestek winogron

sól

pieprz

curry

 

Przygotowanie:

Cebulę zeszklić na oleju rozgrzanym na patelni. Gruszkę obrać pokroić w plasterki. Dodać na patelnię i chwilę smażyć. Dodać przyprawy. Po chwili smażenia gruszka jest gotowa. Doskonale smakuje jako dodatek do grzanek z serem korycińskim.

powrót

Podobne przepisy

Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Omlet tradycyjny (francuski)
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kiełbaski nie całkiem w bułkach
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Smażone kwiaty dyni nadziewane krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Jabłka z miętą i majerankiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Puree marchewkowe na słodko
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.