Jennifer  Paterson

Groszek z sałatą rzymską


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Groszek z sałatą rzymską
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

950 ml groszku

2 łyżki masła

środek 1 główki sałaty

1 mała cebula

1 łyżeczka cukru

70 ml wody

50 ml śmietany

 

 

Przygotowanie:


Umieść w rondlu wszystkie składniki, przykryj i ogrzewaj, co jakiś czas mieszając przez 5 min od momentu zagotowania wody. Dodaj śmietanę i duś na małym ogniu przez pół godz.

powrót

Podobne przepisy

Złociste cebulki
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Gratin z boćwiną
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kaszanka z przegrzebkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
3 rodzaje tartinek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.