Groszek masala

Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Groszek masala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cebula

pomidory

zielone papryczki chilli

świeży imbir

pasta chilli

garam masala

ghee (klarowane masło)

zielony groszek

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, dodać pokrojone pomidory i smażyć, aż zmiękną i puszczą sok. Dodać pokrojone papryczki, imbir, pastę chilli, garam masalę i dokładnie wymieszać. Dodać groszek i łyżkę stołową ghee. Gotować do miękkości groszku.

powrót

Podobne przepisy

Karczochy w sosie holenderskim
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Polenta z pomidorkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Hummus ze świeżym tymiankiem
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Pieczona dynia
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Bakłażany smażone
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przetwory

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.