Groszek masala

Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Groszek masala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cebula

pomidory

zielone papryczki chilli

świeży imbir

pasta chilli

garam masala

ghee (klarowane masło)

zielony groszek

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, dodać pokrojone pomidory i smażyć, aż zmiękną i puszczą sok. Dodać pokrojone papryczki, imbir, pastę chilli, garam masalę i dokładnie wymieszać. Dodać groszek i łyżkę stołową ghee. Gotować do miękkości groszku.

powrót

Podobne przepisy

Feta grillowana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Tort ziemniaczany
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ziemniaki z kminem i chili
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.