Groszek masala

Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Groszek masala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cebula

pomidory

zielone papryczki chilli

świeży imbir

pasta chilli

garam masala

ghee (klarowane masło)

zielony groszek

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, dodać pokrojone pomidory i smażyć, aż zmiękną i puszczą sok. Dodać pokrojone papryczki, imbir, pastę chilli, garam masalę i dokładnie wymieszać. Dodać groszek i łyżkę stołową ghee. Gotować do miękkości groszku.

powrót

Podobne przepisy

Bruschetta z pomidorami i grillowaną papryką
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Warzywa faszerowane
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.