David Gaboriaud

Grillowany ostrobok i tabule z kalafiora i brokułu


Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

odsłon: 699

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 ostroboki (ryby podobne do makreli i sardynki), oczyszczone i wypatroszone

½ surowego kalafiora

½ surowego brokułu

2 łyżki czarnych oliwek

1 dymka drobno posiekana

fileciki i sok z jednej pomarańczy

sok z ½ cytryny

popcorn gotowy

sól

pieprz

oliwa z oliwek

Przygotowanie:

W robocie kuchennym zmiksuj kalafior i brokuł. W misce wymieszaj zmiksowany kalafior z brokułem, czarne oliwki, dymkę, fileciki i sok z pomarańczy, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj gotowy popcorn.
Ponacinaj każdą rybę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj rybki na patelni grillowej kilka minut z obu stron.
Serwuj ciepłe ostroboki z tabule.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś w pikantnym sosie karmelowym
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia australijska
Łosoś w oliwie z puree z kalafiora
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Lampries
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak świata: Sri Lanka (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia lankijska
Ryba z pomidorami i tapenadą z zielonych oliwek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.