David Gaboriaud

Grillowany ostrobok i tabule z kalafiora i brokułu


Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

odsłon: 925

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 ostroboki (ryby podobne do makreli i sardynki), oczyszczone i wypatroszone

½ surowego kalafiora

½ surowego brokułu

2 łyżki czarnych oliwek

1 dymka drobno posiekana

fileciki i sok z jednej pomarańczy

sok z ½ cytryny

popcorn gotowy

sól

pieprz

oliwa z oliwek

Przygotowanie:

W robocie kuchennym zmiksuj kalafior i brokuł. W misce wymieszaj zmiksowany kalafior z brokułem, czarne oliwki, dymkę, fileciki i sok z pomarańczy, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj gotowy popcorn.
Ponacinaj każdą rybę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj rybki na patelni grillowej kilka minut z obu stron.
Serwuj ciepłe ostroboki z tabule.

powrót

Podobne przepisy

Risotto z łososiem, brokułami i pomidorami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryba po balijsku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Sałatka śledziowa w formie sushi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.