Grillowany łosoś z cukinią w cieście

Grillowany łosoś z cukinią w cieście
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 4 cienkie plastry surowego łososia
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • oliwa
  • 3 średnie cukinie
  • ciasto naleśnikowe
  • sos anchois (fileciki z sardeli posiekane z garścią liści rozmarynu
  • doprawione oliwą
  • pieprzem i sokiem z cytryny)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cukinie pokroić wzdłuż, wyciąć pestki, zanurzyć w cieście naleśnikowym i usmażyć. Plastry łososia oprószyć solą i pieprzem i upiec na grillu po 30 sekund z każdej strony. Podawać z niewielką ilością sosu anchois.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA