Grillowany kurczak z ziołami prowansalskimi

Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Grillowany kurczak z ziołami prowansalskimi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Marynata z ziół prowansalskich:

¼ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli

1 łyżka posiekanego świeżego oregano

1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku

1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu

1 łyżeczka posiekanego świeżego cząbru

1 łyżeczka świeżej lawendy

2 łyżki oliwy extra vergine

1 łyżka soku z cytryny

sól i pieprz

4 filety z piersi kurczaka (po 170 g), najlepiej ze skórą



Przygotowanie:,/b>

Mocno rozgrzej patelnię grillową. Zmiksuj w malakserze cebulę, zioła, oliwę, sok z cytryny oraz szczyptę soli i pieprzu na gładkie purée. Natrzyj filety marynatą i grilluj około 15 minut z każdej strony, w połowie każdego kwadransa obracając je o 90°.



© Anna Olson





powrót

Podobne przepisy

Kotlety Pożarskiego
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wołowina w marynacie bazyliowej z ziemniaczkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kaczka duszona w occie balsamicznym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tartiflette
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bobotie
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Eskalopki cielęce z polskim winem Golesz
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.