Grillowany kurczak z cytryną i chili

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Grillowany kurczak z cytryną i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kurczak z wolnego chowu podzielony na 8-10 części

3 cytryny pokrojone na 6 kawałków

4 papryczki chili

2 posiekane czerwone cebule

4 starte ząbki czosnku

starte kłącze imbiru

pół pęczka natki pietruszki

pół pęczka natki kolendry

ćwierć filiżanki octu z sherry (lub innego słodkiego octu)

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Składniki połączyć. W powstałej marynacie umieścić kawałki kurczaka i odstawić na co najmniej 12 godzin. Zamarynowane mięso zamknąć w kratce do grillowania ryb, a następnie upiec. Udekorować kolendrą, pietruszką, dymką i chili. Skropić oliwą i sokiem z cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Smażony kurczak
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kurczak w karaibskiej marynacie jerk
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Kurczak duszony w białym winie z warzywami
Andrzej Polan
Przepis z programu Czy na pewno umiesz gotować? (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Sałatka z wątróbką i malinowym dressingiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.