Ruth  Rogers

Grillowany gołąb w recioto valpolicella


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grillowany gołąb w recioto valpolicella
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 gołąb

luzowany

sól morska

świeżo mielony czarny pieprz

skórka okrojona z 1 cytryny i sok

oliwa extra vergine

wino Valpolicella

garstka liści rozmarynu

posiekanych

1 ząbek czosnku

pokrojony na cienkie plasterki

 

 

Przygotowanie:


Natrzyj mięso gołębia rozłożone na płasko solą, pieprzem oraz czosnkiem, obłóż skórką z cytryny i rozmarynem. Wlej do naczynia wino, sok z cytryny, dopraw solą, pieprzem i ziołami. Natrzyj mięso gołębia przygotowaną marynatą. Ugrilluj gołębia po 2 minuty od strony piersiowej i grzbietowej tak, żeby mięso było różowe, ale niezbyt krwiste. Podlewaj mięso marynatą. Podawaj z młodymi warzywami.

powrót

Podobne przepisy

Curry z wołowiny
Przepis z programu Floyd w Indiach (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Koźlęce kotleciki zapieczone pod serami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Rolada wieprzowa florentine
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Boczek z soczewicą
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.