Ainsley Harriot

Grillowany dorsz


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Grillowany dorsz
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filety z dorsza

natka pietruszki

4 ząbki czosnku

czosnek

4 łyżki oliwy

sól

pieprz

cytryna

kilka liści laurowych

kilka gałązek pomidorków koktajlowych

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać posiekaną natkę, rozgnieciony czosnek z oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Mieszanką posmarować kawałki ryby, odstawić na 8-10 minut. Pokroić cytrynę na plasterki. W brytfance ułożyć plasterki cytryny i liście laurowe. Umieścić na wierzchu rybę. Po bokach poukładać gałązki pomidorków, posmarowanych oliwą. Posypać solą. Piec na grillu z pokrywą lub przykryte folią aluminiową w gorącym piekarniku przez 8-10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Ryba po marokańsku
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska, Kuchnia koszerna
Kotleciki rybne po tajsku
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Halibut w oliwie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.