Tomasz Jakubiak

Grillowany bundz z sosem z owoców leśnych z malinową lemoniadą


Przepis z programu Jakubiak w sezonie 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Grillowany bundz z sosem z owoców leśnych z malinową lemoniadą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 grube plastry twardego bundzu

1 łyżka miodu

papier do pieczenia

500 ml jagód

świeża kolendra

5-6 łyżek cukru brązowego nierafinowanego

odrobina winiaku lub likieru jagodowego

Lemoniada:

mięta

3 łyżki cukier brązowego nierafinowanego

500 g malin

lud kruszony

2 szt. limonki

woda gazowana lub proseco

Przygotowanie:

Na głęboką patelnię wysyp jagody, zasyp cukrem i dodaj winiak. Duś aż jagody się rozpadną, przetrzyj przez sito, dodaj kolendrę i ostudź. Patelnię rozgrzej, połóż papier i grilluj na nim kawałki sera, co jakiś czas smaruj je miodem.

Lemoniada:
Do blendera wlej sok z limonek, dodaj maliny i świeżą miętę. Dosyp cukier brązowy, całość zmiksuj. Dodaj kruszony lód i Proseco lub wodę mineralną.

powrót

Podobne przepisy

Rożki z łososiem i szpinakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
Stefanka z buraków i koziego sera podawana z majerankowym pesto
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Plastry bakłażana
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kaszanka z przegrzebkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ziemniaczano-krabowe placuszki rosti
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.