Curtis Stone

Grillowany boczek z sosem bena


Przepis z programu Surfing po menu 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia australijska, Kuchnia brytyjska

Grillowany boczek z sosem bena
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałek boczku z kośćmi o wadze 2 – 3 kg

2 l Coca – Coli

2 kawałki anyżu gwiazdkowego

1 [sklep 313]laska cynamonu[/sklep]

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. Ułożyć boczek w dużym, głębokim żaroodpornym rondlu. Postawić na średnim ogniu, dolać powoli Coca Colę tak, aby zakryć mięso. Zagotować, dodać anyż i cynamon, po czym przełożyć do piekarnika i piec do miękkości przez 2 i 1/2 godziny. Wyjąć boczek i ostudzić. Pozostały płyn wylać.

powrót

Podobne przepisy

(odc.05) pieczeń wieprzowa po florencku
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pulpeciki z kurczaka w sosie koperkowym
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Schab pieczony w rozmarynie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chili con carne
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Wiosenne roladki na gorąco
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.