Grillowane żeberka wołowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny, Żeberka

Grillowane żeberka wołowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 kg żeberek wołowych

 

Marynata:

pół filiżanki octu słodowego

2 łyżki prażonego, mielonego kminu

ćwierć filiżanki brązowego cukru

2 łyżki syropu klonowego

1 łyżka tabasco

6 posiekanych ząbków czosnku

2 łyżki wędzonej papryki

1 łyżka oregano

1 filiżanka posiekanej natki kolendry

ćwierć filiżanki oliwy

1 łyżka białego pieprzu

2 posiekane chili

sól

Przygotowanie:

Składniki marynaty wymieszać. Wrzucić żeberka i wlać półtorej filiżanki wody. Odstawić do zamarynowania.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i folią aluminiową. Grillować żeberka przez 1,5-2 godziny odwracając co 20 minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.