Grillowane szparagi

Grillowane szparagi
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne, Dania z grilla
Ilość osób:
1

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obierz, przytnij i odłam zdrewniałe końce szparagów. Wrzuć na dwie minuty do osolonego wrzątku, aż staną się intensywnie zielone. Teraz przełóż do wody z lodem, żeby nie straciły koloru. Wyjmij. Skrop oliwą patelnię żeberkową. Gdy się rozgrzeje, ułóż zblanszowane szparagi, dopraw solą i pieprzem. Po paru minutach przewróć. Posmaruj masłem i posyp pieprzem. Podawaj z irlandzkim purée z dymką (patrz: oddzielny przepis).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA