Gary  Rhodes

Grillowane szparagi


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne, Dania z grilla

Grillowane szparagi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 szparagów

oliwa

sól i pieprz

masło

oliwa estragonowa

 

 

Przygotowanie:


Obierz, przytnij i odłam zdrewniałe końce szparagów. Wrzuć na dwie minuty do osolonego wrzątku, aż staną się intensywnie zielone. Teraz przełóż do wody z lodem, żeby nie straciły koloru. Wyjmij. Skrop oliwą patelnię żeberkową. Gdy się rozgrzeje, ułóż zblanszowane szparagi, dopraw solą i pieprzem. Po paru minutach przewróć. Posmaruj masłem i posyp pieprzem. Podawaj z irlandzkim purée z dymką (patrz: oddzielny przepis).

powrót

Podobne przepisy

Shakshuka
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
Tapasy prowansalskie
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#mala-mi

30.12.2011 16:43


Internet

CYTUJ

Pyszne tylko trochę mało :(
Ciekawe przepisy na dietetyczne dania są też na stronie http://www.zdrowe-odchudzanie.com.pl/przepisy.php

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.