Janella  Purcell

Grillowane krewetki


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Grillowane krewetki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 zielonych krewetek

2 chili

ząbek czosnku

limetka

2 łyżki natki pietruszki

oliwa

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Krewetki oczyszczamy. Dodajemy do nich chili i czosnek. Wkładamy do lodówki na godzinę lub dwie. Polewamy oliwą. Rozpłaszczamy na grillu i pieczemy przez 2-3 minuty. Odwracamy i grillujemy przez chwilę. Gotowe przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z limetką.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.