Janella  Purcell

Grillowane krewetki


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Grillowane krewetki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 zielonych krewetek

2 chili

ząbek czosnku

limetka

2 łyżki natki pietruszki

oliwa

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Krewetki oczyszczamy. Dodajemy do nich chili i czosnek. Wkładamy do lodówki na godzinę lub dwie. Polewamy oliwą. Rozpłaszczamy na grillu i pieczemy przez 2-3 minuty. Odwracamy i grillujemy przez chwilę. Gotowe przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z limetką.

powrót

Podobne przepisy

Koktajl z krewetek
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Małże gotowane w winie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ostrygi z marynowaną szalotką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ostrygi w tempurze z pieprzem syczuańskim i majonezem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.