Grillowane jabłka z mirtem cytrynowym i syropem klonowym

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla

Grillowane jabłka z mirtem cytrynowym i syropem klonowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 pokrojone na ćwiartki, pozbawione gniazd nasiennych jabłka

1 łyżka oleju z otrębów ryżowych

2 łyżeczki mielonego mirtu cytrynowego

1 łyżka syropu klonowego

twarożek albo jogurt i liście mirtu do dekoracji

Przygotowanie:

Jabłka zgrillować na natłuszczonym olejem grillu. Posypać mielonym mirtem i skropić syropem klonowym.
Podawać z twarożkiem albo jogurtem i listkami mirtu.

powrót

Podobne przepisy

Mrożony nugat
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Owoce w szampanie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Prawdziwki grillowane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Banany w cieście
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia wietnamska
Grillowana kanapka z figami, havarti i brie
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z grilla

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.