Ainsley Harriot

Grillowane gruszki z grzankami i gorgonzolą


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grillowane gruszki z grzankami i gorgonzolą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilka dużych gruszek

kilka kromek chleba na zakwasie

oliwa do posmarowania

kilka plastrów szynki parmeńskiej (lub westfalskiej lub innej dojrzewającej wędliny w cienkich plastrach)

łyżka pokruszonego sera gorgonzola

 

 

Przygotowanie:


Gruszki pokroić w plastry. Plastry gruszek i chleb opiec na niezbyt gorącym grillu kilka minut z każdej strony. Opieczone kromki chleba posmarować oliwą, na wierzchu ułożyć plastry szynki parmeńskiej i grillowane gruszki, posypać pokruszoną gorgonzolą.

powrót

Podobne przepisy

Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Maślana kapusta włoska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajecznica po francusku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Babeczki z ciasta francuskiego z jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.