Grillowane faszerowane kalmary

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla

Grillowane faszerowane kalmary
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

6 oczyszczonych krewetek

2 pokrojone filety z płaskonia

skórka i sok z jednej cytryny

po jednej łyżce świeżego oregano, mięty i koperku

1 rozgnieciony ząbek czosnku

sól morska

czarny pieprz

4 średnie oczyszczone tuby kalmarów

2 łyżki oliwy

1 cytryna

skórka cytryny i koperek do dekoracji



Przygotowanie:

Krewetki, rybę, skórkę z cytryny, zioła i czosnek rozdrobnić w blenderze. Dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Tak przygotowaną masą nadziać tuby kalmarów. Dołożyć po kawałku cytryny. Grillować na natłuszczonym grillu, aż kalmary będą rumiane.

Przed podaniem pokroić w plastry.

powrót

Podobne przepisy

Pieczona papryka faszerowana kuskusem i wędzoną rybą
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ryba z panch phoron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: kuchnia bangladeska
Kraby z chili
Janella  Purcell
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Kulebiak z sandacza we francuskim cieście
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.