Janella  Purcell

Grillowana sałatka ze szparagami


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki, Dania z grilla

Grillowana sałatka ze szparagami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pęczek szparagów

pół japońskiej dyni

cebula

150 g fety

pół filiżanki oliwek

oliwa z oliwek

sól i pieprz

pół pęczka mięty

 

 

Przygotowanie:


Dynię solimy, skrapiamy oliwą i pieczemy przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Szparagi i cebulę układamy na grillu. Upieczone warzywa kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy ćwiartki pomidora, oliwki i fetę. Skrapiamy oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy miętą.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.