Jamie  Oliver

Grillowana ryba z rozmarynowo-pomarańczową solą w sosie majerankowym


Przepis z programu Wielka włoska wyprawa Jamiego (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grillowana ryba z rozmarynowo-pomarańczową solą w sosie majerankowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

Różne gatunki ryb np.: dorsz

okoń lub leszcz

 

 

Przygotowanie:


Majeranek rozgniatamy np. w moździerzu, aż do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy trochę oliwy extra virgin. Wyciskamy kilka kropli soku z cytryny, doprawiamy do smaku odrobiną soli i pieprzu.

powrót

Podobne przepisy

Dorsz ze śmietaną, porami i marchewką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Łosoś z miodem, sosem sojowym i makaronem gryczanym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 43)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Okoń morski w warzywach
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak Turcji (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Grawlax z łososia z buraczkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.