Sophie Grigson

Grillowana polędwica wołowa po tajsku


Przepis z programu Mięsne dania Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Grillowana polędwica wołowa po tajsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 polędwica wołowa

oliwa

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej grill, nasmaruj polędwicę oliwą i piecz 10-15 min, obracając.
Przygotuj dressing: wymieszaj sok z limonki, cukier i sos rybny, aż cukier się rozpuści. Dodaj szalotki, posiekane chili i czosnek. Wymieszaj. Ułóż na półmisku liście kruchej zielonej sałaty. Pokrój wołowinę na cienkie plasterki i rozłóż na sałacie. Polej dressingiem i posyp siekaną kolendrą oraz szczypiorkiem. Dookoła rozłóż plasterki ogórka i pomidora.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.