Gary  Rhodes

Grillowana makrela z ziemniakami i kaszanką


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla

Grillowana makrela z ziemniakami i kaszanką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z makreli

kawałki masła (do smarowania i do smażenia)

sól i pieprz

4 grube plastry kaszanki

gotowe purée ziemniaczane

2-4 dymki

 

 

Przygotowanie:


Filety z makreli posmaruj masłem, dopraw solą i pieprzem. Wstaw pod grill na 4-6 minut, zależnie od grubości porcji. Na patelni roztop kawałek masła. Plastry kaszanki smaż przez 3 minuty po obu stronach. Do gotowego purée ziemniaczanego dodaj podsmażoną na maśle dymkę. Wymieszaj.
Zrób dressing: musztardę dijon wrzuć do miski, dolej ocet z czerwonego wina i wbij żółtko. Wlej, ubijając, olej z orzechów włoskich i olej arachidowy. Dopraw solą i pieprzem. Na talerzu połóż plaster kaszanki, nałóż ziemniaki. Polej dressingiem wokół talerza, na ziemniakach umieść makrelę.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z łososia z koprem włoskim
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Losoś i koper (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażony łosoś z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Delikatna zupa rybna
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.