Grillowana kanapka z figami, havarti i brie

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z grilla

Grillowana kanapka z figami, havarti i brie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g cienko pokrojonego, ugotowanego indyka

4 świeże figi

200 g sera havarti

1 pęczek szczypiorku

2 łyżki pasty figowej

1 bułka na zakwasie

masło

pieprz

brie

truskawki

dowolne zioła (np. pietruszka, szczypiorek, koperek) skropione oliwą do przybrania

Przygotowanie:

Bułkę przekroić na pół, posmarować masłem, pastą figową i przełożyć na blachę. Posypać szczypiorkiem, ułożyć warstwę indyka, brie i sera havarti. Doprawić pieprzem, wstawić pod grill i zapiekać przez 3-4 minuty, aż sery się stopią. Przybrać truskawkami i figami. Podawać z sałatką ziołową.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.