Grasica z jarmużem i salsefią

Grasica z jarmużem i salsefią
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Adriana Marczewska

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z cielęciny

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Namoczoną w bardzo zimnej wodzie grasicę sparzamy wrzątkiem, obieramy z błonek.
Obtaczamy w jajku, mące i panko i smażymy na głębokim tłuszczu na chrupko.
Salsefie szorujemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Odcedzamy i połowę miksujemy ze śmietanką. Drugą połowę smażymy na maśle razem z małą marchewką i jarmużem.
Wykładamy na talerz i dekorujemy natką z marchewki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA