Adriana Marczewska

Grasica z jarmużem i salsefią


Przepis z programu Ślinotok (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z cielęciny

odsłon: 512

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

namoczona grasica cielęca

2-3 salsefie

jarmuż

masło

olej

marchewka młoda z natką

jajko

mąka

panko (azjatycka panierka )

olej

śmietanka 36%

cytryna

Przygotowanie:

Namoczoną w bardzo zimnej wodzie grasicę sparzamy wrzątkiem, obieramy z błonek.
Obtaczamy w jajku, mące i panko i smażymy na głębokim tłuszczu na chrupko.
Salsefie szorujemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Odcedzamy i połowę miksujemy ze śmietanką. Drugą połowę smażymy na maśle razem z małą marchewką i jarmużem.
Wykładamy na talerz i dekorujemy natką z marchewki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.