Sophie Grigson

Gotowany ozór


Przepis z programu Mięsne dania Sophie (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne

Gotowany ozór
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 oczyszczony ozór wołowy

1 marchew

obrana i pokrojona

1 łodyg selera naciowego

przecięta na 3-4 części

1 cebula

bouquet garni z dowolnych świeżych ziół (np. tymianek

natka pietruszki

rozmaryn)

5-6 ziaren czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Włóż ozór do garnka, zalej zimną wodą, dodaj warzywa i przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez 3-4 godziny. Obierz ozór ze skóry, pokrój na cienkie plastry i podawaj z sosem rodzynkowo-migdałowym.(przepis poniżej).

powrót

Podobne przepisy

Kofty wołowo-indycze z zimnym dipem z melona
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Terrina z kaczki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.