Sophie Grigson

Gotowany ozór


Przepis z programu Mięsne dania Sophie (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne

Gotowany ozór
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 oczyszczony ozór wołowy

1 marchew

obrana i pokrojona

1 łodyg selera naciowego

przecięta na 3-4 części

1 cebula

bouquet garni z dowolnych świeżych ziół (np. tymianek

natka pietruszki

rozmaryn)

5-6 ziaren czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Włóż ozór do garnka, zalej zimną wodą, dodaj warzywa i przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez 3-4 godziny. Obierz ozór ze skóry, pokrój na cienkie plastry i podawaj z sosem rodzynkowo-migdałowym.(przepis poniżej).

powrót

Podobne przepisy

Smażone kawałki królika z zielonym groszkiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tażin z kurczakiem, oliwkami i cytrynowym confit
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Rolady z indyka z pomidorami i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pulled pork – wieprzowina długo pieczona
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kapusta faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.