Gotowany labraks

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Gotowany labraks
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

4 filety z labraksa po 185g

60 g czarnych oliwek

60 g kaparów

450 g pomidorków koktajlowych na gałązce

480 ml białego wina

natka

oliwa

sól i pieprz (do smaku)



Przygotowanie:

Na dużej patelni obsmaż filety, doprawione solą, pieprzem i oliwą, żeby nabrały koloru. Wrzuć kapary, oliwki i pomidory. Smaż przez 2 minuty. Wlej wino, gotuj przez 5 minut. Wyłóż rybę na talerze, polej sosem i posyp natką.



© 2012 Fabrizio Carro

powrót

Podobne przepisy

Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grillowane faszerowane kalmary
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla
Kanapka z tuńczykiem i serem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 43)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Szybki mus z wędzonego łososia
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wędzony łupacz w sosie maślano-szczypiorkowym na szpinaku
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.