Gotowane ziemniaki z koperkiem i pietruszką

Gotowane ziemniaki z koperkiem i pietruszką
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 6 czerwonych ziemniaków (ok. 1 kg)
  • obranych i przekrojonych na pół
  • 2-3 łyżki masła
  • gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włożyć ziemniaki do dużego garnka z wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować 15-18 minut, aż będą miękkie. Odcedzić. Przełożyć na ciepły półmisek, dodać masło, oprószyć solą i pieprzem, posypać ziołami i wymieszać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA