Lucinda Scala  Quinn

Gotowane ziemniaki z koperkiem i pietruszką


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Gotowane ziemniaki z koperkiem i pietruszką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 czerwonych ziemniaków (ok. 1 kg)

obranych i przekrojonych na pół

2-3 łyżki masła

gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz

1 łyżka posiekanego świeżego koperku

2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Włożyć ziemniaki do dużego garnka z wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować 15-18 minut, aż będą miękkie. Odcedzić. Przełożyć na ciepły półmisek, dodać masło, oprószyć solą i pieprzem, posypać ziołami i wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Tartinki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fondue
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Omlet grzybek z ekspresowym dżemem z miękkich owoców
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Roladka ze świeżych warzyw
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Słodkie grzanki z kozim serem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tartinki z oliwkami i orzechami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.