Laura Calder

Gotowane młode ziemniaki z oliwą i solą gruboziarnistą


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Gotowane młode ziemniaki z oliwą i solą gruboziarnistą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg obranych

młodych ziemniaków

oliwa

sól gruboziarnista

świeżo zmielony pieprz

 

Przygotowanie:

Zagotuj duży garnek wody. Posól tyle, ile zwykle solisz makaron. Wrzuć ziemniaki i gotuj aż będą miękkie. Możesz to sprawdzić widelcem. Odcedź ziemniaki. Polej je oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Podaj.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.