Gotowana sałata z sosem ostrygowym

Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Gotowana sałata z sosem ostrygowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki sosu ostrygowego

1 łyżka oleju arachidowego

750 g liści sałaty rzymskiej

 

 

Przygotowanie:


Przygotuj sos. Wymieszaj sos ostrygowy z olejem, roztrzep jak dressing do sałaty. W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę. Kiedy będzie już wrzała wrzuć sałatę, lekko dociśnij, żeby liście były zupełnie zanurzone. Gotuj przez 20-30 sekund. Wyjmij sałatę z wrzątku i odsącz, nie szkodzi, jeśli troszkę wody zostanie. Połóż sałatę na półmisku i przybierz sosem. Podawaj od razu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.