Antonio  Carluccio

Górska zupa z chleba i kapusty


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Piemont
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Górska zupa z chleba i kapusty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ser fontina

czerstwy chleb

kapusta włoska

bulion

roztopione masło

 

 

Przygotowanie:


Ser fontina kroimy na małe kawałeczki. Kapustę włoską gotujemy przez około 40 – 45 minut, aż będzie miękka. Odcedzamy kapustę i układamy warstwę na dnie garnka. Garnek powinien zostać wcześniej rozgrzany. Na kapustę kładziemy ser, a potem czerstwy chleb – także w małych kawałkach. Następnie układamy kolejną warstwę kapusty. Potem jeszcze raz ser, chleb, i na koniec ostatnią warstwę kapusty. Całość zalewamy bulionem drobiowym (lub wywarem wegetariańskim). Potem wlewamy na wierzch zupy trochę roztopionego masła i zostawiamy ją na chwilę na ogniu. Na koniec całość trzeba zamieszać.

powrót

Podobne przepisy

Kura w rosole
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ostra zupa z czarną fasolą i nachos z wołowiną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Szybka zupa rybna z warzywami, anyżem i razowymi grzankami
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wegetariańska zupa gulaszowa
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zimna zupa melonowa
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Harira - marokańska zupa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.