Ainsley Harriot

Gorąca czekolada z korzeniami


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Gorąca czekolada z korzeniami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

tabliczka czekolady

mleko

słodka śmietanka

ziarna kardamonu

½ łyżeczki mielonego cynamonu

cukier

 

 

Przygotowanie:


W moździerzu rozgnieść ziarna kardamonu, usunąć łupinki. Zagotować mleko i śmietankę z ziarnami kardamonu, cynamonem i czekoladą. Podczas gotowania ubijać trzepaczką, aby powstała pianka. Ostrożnie przelać do kubków tak, aby nie zniszczyć pianki. Porcje pianki umieścić na wierzchu, posypać odrobiną startej czekolady.

powrót

Podobne przepisy

Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Racuchy o smaku pomarańczy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Parfait (lody) piernikowe
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gratin z jagodami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bąbelki o smaku granatu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gruszki w miodzie i winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.