Ainsley Harriot

Gorąca czekolada z korzeniami


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Gorąca czekolada z korzeniami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

tabliczka czekolady

mleko

słodka śmietanka

ziarna kardamonu

½ łyżeczki mielonego cynamonu

cukier

 

 

Przygotowanie:


W moździerzu rozgnieść ziarna kardamonu, usunąć łupinki. Zagotować mleko i śmietankę z ziarnami kardamonu, cynamonem i czekoladą. Podczas gotowania ubijać trzepaczką, aby powstała pianka. Ostrożnie przelać do kubków tak, aby nie zniszczyć pianki. Porcje pianki umieścić na wierzchu, posypać odrobiną startej czekolady.

powrót

Podobne przepisy

Bliny z borówkami i serem ricotta
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Borówka amerykańska (odc. 5)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bąbelki o smaku granatu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Flan karmelowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekane owoce pestkowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gratin z jagodami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.