Anna Olson

Gorąca biała czekolada


Przepis z programu Na słodko (odc.40)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery, Napoje

Gorąca biała czekolada
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki mleka

2 szklanki śmietany 18-procentowej

225g posiekanej białej czekolady

2 łyżki cukru

2 łyżeczki esencji waniliowej

50 ml brandy (ewentualnie)

duże kawałki kory cynamonowej do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Wlać mleko i śmietankę do rondla o grubym dnie i podgrzewać na średnim ogniu przez 5 minut. Dodać posiekaną białą czekoladę, cukier oraz esencję waniliową i mieszać składniki, aż się rozpuszczą. Można dodać brandy, jeśli deser podajemy dorosłym. Wlać gorącą białą czekoladę do filiżanek i ozdobić kawałkami cynamonu.

powrót

Podobne przepisy

Lody waniliowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.19)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Zimny suflet truskawkowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Puchar gruszkowy według dawnej receptury
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Czekoladowa framboise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Owoce w szampanie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Deser lodowy bombe glacee
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.