Andrzej Polan

Gołąbeczka z kaszy z botwinką, żurawiną i koprem w sosie chrzanowym


Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 1111

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

150 g średniej kaszy mazurskiej

kapusta młoda

500 g mięsa wieprzowego

pęczek botwiny

150 g suszonej żurawiny

pęczek koperku

150 g tartego chrzanu

100 g masła

500 ml śmietany 36%

cebula

olej Kujawski do smażenia

500 ml bulionu

Przygotowanie:

Kapustę ugotuj w wodzie, zdejmij liście i odetnij twarde części. Kaszę mazurską ugotuj w osolonej wodzie, mięso wieprzowe zmiel w maszynce...

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.