Goda masala

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Goda masala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

5 ziaren kardamonu (Elaichi)

1/2 cała laska cynamonu (TUJ / Dalchini)

5 goździków (ust Lavang)

2 liście laurowe (Tej Patta)

1 łyżeczka oleju

2 łyżeczki nasion sezamu (TIL)

2 łyżeczki nasion kolendry (Dhania)

4 łyżeczki płatków kokosowy (Nariyal)

10 czarnych papryczek (Kalimirchi)

5 liści curry

Przygotowanie:

Usuń nasiona kardamonu z łuski. Podsmaż cynamon, goździki, kardamon i liście laurowe w oleju, aż zaczną strzelać. Resztę składników prażyć na małym ogniu, aż kokos będzie ciemnobrązowy.
Schłodzić i utrzeć.

powrót

Podobne przepisy

Gnocchi z ricottą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Croque Monsieur
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Puree pikantne
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne
Kaczka po kanadyjsku z jabłkami i syropem klonowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Idealne szparagi
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.