Gicz jagnięca w korzennym sosie

Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Gicz jagnięca w korzennym sosie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gicze jagnięce

bulion jagnięcy

cynamon

goździki

kwiat muszkatołowca

cebula

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

mielona kolendra

chili

kurkuma

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć cynamon, goździki i kwiat muszkatołowca. Dodać posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zrumieni, dodać pastę z imbiru i czosnku, mieloną kolendrę, chilli i kurkumę, a następnie wlać bulion. Włożyć mięso do sosu i gotować je na wolnym ogniu około 40 minut.

powrót

Podobne przepisy

Paprykarz z kurczaka
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Pulpeciki z kurczaka w sosie koperkowym
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kurczak gotowany w glinianym garnku
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Płonące skrzydełka
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Chorizo w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.