Gicz jagnięca w korzennym sosie

Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Gicz jagnięca w korzennym sosie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gicze jagnięce

bulion jagnięcy

cynamon

goździki

kwiat muszkatołowca

cebula

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

mielona kolendra

chili

kurkuma

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć cynamon, goździki i kwiat muszkatołowca. Dodać posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zrumieni, dodać pastę z imbiru i czosnku, mieloną kolendrę, chilli i kurkumę, a następnie wlać bulion. Włożyć mięso do sosu i gotować je na wolnym ogniu około 40 minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.