Kinga Paruzel

Gęsta zupa z wędzonej makreli


Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Gęsta zupa z wędzonej makreli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 wędzone makrele

600 ml bulionu warzywnego

400 ml mleka

1 por

1 marchewka

1 selera

1 szklanka groszku

makaron muszelki

3 garście świeżego szpinaku

2 liście laurowe

2 łyżki oliwy z oliwek

sól

pieprz

Przygotowanie:

Warzywa umyj i obierz. Rozgrzej dno garnka i wlej oliwę. Kiedy osiągnie właściwą temperaturę, wrzuć pokrojony por, seler, marchewkę i chwilę podsmaż. Całość zalej bulionem warzywnym i dolej mleko, które złagodzi smak. Wrzuć liść laurowy i zagotuj. W międzyczasie wyfiletuj wędzone makrele. Do zupy dodaj groszek i makaron. Kiedy warzywa będą miękkie, a makaron ugotowany al dente, dopraw solą, pieprzem i wrzuć świeży szpinak, a na koniec kawałki ryby. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z pomarańczy z karmelizowanym makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kwaśna zupa z makaronem gryczanym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa-krem z awokado
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Muesli z płatkami jaglanymi
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z serem i gruszką
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.