Agnieszka Kręglicka

Gęś duszona z majerankiem

Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Gęś duszona z majerankiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 udka gęsie
sól
pieprz
majeranek suszony
oliwa

Przygotowanie:

Udka gęsi natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Najlepiej zrobić to kilka godzin wcześniej. W garnku rozgrzej oliwę i zrumień udka. Wlej na dno trochę wody i zakryj przykrywką. Gęsina dusi się powoli wytapiając tłuszcz. Kiedy mięso jest miękkie, danie jest gotowe.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.