Agnieszka Kręglicka

Gęś duszona z majerankiem


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Gęś duszona z majerankiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 udka gęsie

sól

pieprz

majeranek suszony

oliwa

 

 

Przygotowanie:

Udka gęsi natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Najlepiej zrobić to kilka godzin wcześniej. W garnku rozgrzej oliwę i zrumień udka. Wlej na dno trochę wody i zakryj przykrywką. Gęsina dusi się powoli wytapiając tłuszcz. Kiedy mięso jest miękkie, danie jest gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Potrawka mięsna z cebulkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wieprzowina w musztardzie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Polędwiczki jagnięce po marokańsku
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kurczak w czerwonym tajskim curry
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Gyutataki
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.